E39 520i Touring. Brak podgrzewania lusterek i tylnej szyby.

Prąd :)

E39 520i Touring. Brak podgrzewania lusterek i tylnej szyby.

Postprzez Jacek » 15 lis 2017, o 11:48

Panowie.
Prąd na bezpieczniku 40A jest. Który przewód to zasilanie ogrzewania tylnej szyby? Pod którym plastikiem? Tym z zawiasu, czy sąsiednim (prawy? lewy?) Dlaczego zanikły grzania oba na raz? (szyba plus lusterka) Są to chyba niezależne układy - lusterka grzane cyklicznie zależnie od od temp. zewnętrznej. Sprawdziłem na razie wiązki pod plastikami na zawiasach - ok. Proszę o poradę. Dzięki. Jaca.
Jacek
 
Posty: 33
Dołączył(a): 2 paź 2017, o 20:56
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: E39 Toring 520i 97r

Re: E39 520i Touring. Brak podgrzewania lusterek i tylnej sz

Postprzez Michal.Orzel » 16 lis 2017, o 00:59

Wychodzi na to ze kupiles niezłego trupa. Sorry za szczerość... p.s. wiązkę się sprawdza miernikiem a nie wizualnie. Mierzyłeś czy jest przejscie .... ?
Avatar użytkownika
Michal.Orzel
 
Posty: 2282
Dołączył(a): 12 paź 2012, o 19:42
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: BMW

Re: E39 520i Touring. Brak podgrzewania lusterek i tylnej sz

Postprzez Jacek » 16 lis 2017, o 08:24

Tak. Mnóstwo ukrytych niesprawności... Ale mimo narastającej kurwicy, jeszcze staram się naprawiać. Fakt - zakup słaby jak szlag.
Nie, nie mierzyłem.
Jacek
 
Posty: 33
Dołączył(a): 2 paź 2017, o 20:56
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: E39 Toring 520i 97r

Re: E39 520i Touring. Brak podgrzewania lusterek i tylnej sz

Postprzez Jacek » 20 lis 2017, o 21:22

Kolejno, dla potomności... Przewód masowy jebnięty na zawiasie. Przekaźnik k13 - sniedź na stykach. Grzeje.
Jacek
 
Posty: 33
Dołączył(a): 2 paź 2017, o 20:56
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: E39 Toring 520i 97r


Powrót do Elektryka / elektronika

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość