Problem z NCS Expert i pozbycie się błędów

Tematy związane z kodowaniem i programowaniem sterowników.
Regulamin działu
Piszemy wyłącznie o kodowaniu i programowaniu. Sprawy związane z diagnostyką komputerową umieszczamy tradycyjnie w działach, których problem dotyczy.

Problem z NCS Expert i pozbycie się błędów

Postprzez gurugomez » 1 lis 2016, o 12:05

Panowie dwa problemy związane z diagnostyką. Pierwszy to ncs expert. Zainstalowany, podłączony, profil wczytany, hasło wpisane i tyle. Nic się nie dzieje, nie mogę nic kliknąć, tak jakby program nie pracował. Hasło repxet, ale nie mówi czy dobrze czy źle czy pocałuj mnie w d**e :/
Druga sprawa to dwa stałe błędy. Pierwszy to błąd czujnika temperatury powietrza dolotowego, a drugi to zawór odpowietrzania zbiornika. Czujnik niedawno wymieniłem, bo strasznie mi auto gasło i czujnik pomógł jednak błąd nadal się wyświetla. A ten zawór to nie mam pojęcia co to może być. Wrzucam screena, może komuś pomoże :)
Obrazek
gurugomez
 
Posty: 18
Dołączył(a): 30 wrz 2016, o 00:06
Lokalizacja: DKL
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: e39 528i

Re: Problem z NCS Expert i pozbycie się błędów

Postprzez sylwekk » 1 lis 2016, o 12:09

kodowanie-i-programowanie-f28/ncs-podstawy-kodowania-t2872.html

Skoro masz już połączenie, to pozostaje nauka programu.

A co do błędów - to raczej z kodowaniem nie ma nic wspólnego - nie ten dział. Z resztą wydzielony post jest już w odpowiednim dziale.
ex TaDeuSz ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
sylwekk
Site Admin
 
Posty: 6103
Dołączył(a): 7 lut 2011, o 23:46
Lokalizacja: Warszawa
Blog: Wyświetl wpis (3)
Moje auto: 740D '01

Re: Problem z NCS Expert i pozbycie się błędów

Postprzez gurugomez » 1 lis 2016, o 13:45

właśnie według tej instrukcji postępuję i nie mogę nic zrobić w programie :/
gurugomez
 
Posty: 18
Dołączył(a): 30 wrz 2016, o 00:06
Lokalizacja: DKL
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: e39 528i

Re: Problem z NCS Expert i pozbycie się błędów

Postprzez Michal.Orzel » 1 lis 2016, o 18:13

Na te programy nie ma jednej recepty, wszystko zalezy od kompa, kabla itd. często też od wersji zassanego programu i ustawienia plików konfiguracyjnych. Nigdzie nie znajdziesz rozwiazania na swoj temat, ale mozesz sam nad tym cierpliwie posiedzieć i sie uda.
Co do błędów... no dobrze że wymieniłeś czujnik ale skoro ten czujnik pokazuje -45C to chyba widzisz że coś z nim nie halo :)
Avatar użytkownika
Michal.Orzel
 
Posty: 2277
Dołączył(a): 12 paź 2012, o 19:42
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: BMW

Re: Problem z NCS Expert i pozbycie się błędów

Postprzez Bartos » 1 lis 2016, o 20:03

Jak masz nowy NCS to tam są trzy profile i już nie pamiętam ale do kodowania jest inny niż w starej wersji (expertmode) najlepiej ściąg z jakiegoś chomika profile i załaduj w program.
Obrazek
Avatar użytkownika
Bartos
 
Posty: 2481
Dołączył(a): 20 gru 2012, o 10:23
Lokalizacja: Leżajsk
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: E38 730d

Re: Problem z NCS Expert i pozbycie się błędów

Postprzez Michal.Orzel » 1 lis 2016, o 21:12

Fistersa polecam.
Avatar użytkownika
Michal.Orzel
 
Posty: 2277
Dołączył(a): 12 paź 2012, o 19:42
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: BMW

Re: Problem z NCS Expert i pozbycie się błędów

Postprzez gurugomez » 2 lis 2016, o 10:33

zatem tak zrobię, a co do czujnika to fajnie, że działa, ale chyba muszę wymienić tym razem na nowy. Z zaworem odpowietrzania nikt się nigdy nie spotkał ?
gurugomez
 
Posty: 18
Dołączył(a): 30 wrz 2016, o 00:06
Lokalizacja: DKL
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: e39 528i


Powrót do Kodowanie i programowanie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość