Problem z zakodowaniem dziennych w e39

Tematy związane z kodowaniem i programowaniem sterowników.
Regulamin działu
Piszemy wyłącznie o kodowaniu i programowaniu. Sprawy związane z diagnostyką komputerową umieszczamy tradycyjnie w działach, których problem dotyczy.

Re: Problem z zakodowaniem dziennych w e39

Postprzez sylwekk » 23 lip 2013, o 15:31

TAGFAHRLICHT_ECE ustaw na active :)
ex TaDeuSz ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
sylwekk
Site Admin
 
Posty: 6109
Dołączył(a): 7 lut 2011, o 23:46
Lokalizacja: Warszawa
Blog: Wyświetl wpis (3)
Moje auto: 740D '01

Re: Problem z zakodowaniem dziennych w e39

Postprzez Bartos » 23 lip 2013, o 15:37

widzę w pliku, że jest na nicht_avtiv

sprawdzę za parę godzin i dam znać i byc może będę wdzięczny do końca życia ;D

bo teraz muszę z córkę na zakupy zabrać :]
Obrazek
Avatar użytkownika
Bartos
 
Posty: 2516
Dołączył(a): 20 gru 2012, o 10:23
Lokalizacja: Leżajsk
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: E38 730d

Re: Problem z zakodowaniem dziennych w e39

Postprzez Bartos » 23 lip 2013, o 17:43

sylwekk napisał(a):Wyczyść FSW_PSW.MAN, przekoduj LCM (pustym FSW_PSW.MAN). Odczytaj LCM, utwórz FSW_PSW.MAN i zmień wartości, jak napisałeś powyżej. Powinno być dobrze.

Tak zrobiłem, inaczej się nie dało, i tak dziękuje za pomoc.
Teraz będę musiał porównać stary plik TRC z nowym i zobaczyć co się zmieniło, mam nadzieję że znowu niczego nie schrzanię


EDIT
Zakodowałem od nowa i wszystko działa ;D , opcja wert_02, tylko czy to nie będzie oślepiać?, bo jak kucnąłem to troche po oczach dawało
Obrazek
Avatar użytkownika
Bartos
 
Posty: 2516
Dołączył(a): 20 gru 2012, o 10:23
Lokalizacja: Leżajsk
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: E38 730d

Re: Problem z zakodowaniem dziennych w e39

Postprzez sylwekk » 23 lip 2013, o 21:28

Nic się nie martw. W dzień jest ok :)
ex TaDeuSz ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
sylwekk
Site Admin
 
Posty: 6109
Dołączył(a): 7 lut 2011, o 23:46
Lokalizacja: Warszawa
Blog: Wyświetl wpis (3)
Moje auto: 740D '01

Re: Problem z zakodowaniem dziennych w e39

Postprzez Michal.Orzel » 1 paź 2013, o 10:19

To chyba bardziej pytanie "Problem po zakodowaniu dziennych" Problem i nie problem, ale zauważyłem że po przekodowaniu na US brak świateł postojowych.... przełączenie kierunkowskazu już ich nie załącza po wyjeciu kluczyka.... czyżby w US takie światła nie funkcjonowały?
Avatar użytkownika
Michal.Orzel
 
Posty: 2282
Dołączył(a): 12 paź 2012, o 19:42
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: BMW

Re: Problem z zakodowaniem dziennych w e39

Postprzez sylwekk » 1 paź 2013, o 11:33

Michał, która wersja LCM?
ex TaDeuSz ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
sylwekk
Site Admin
 
Posty: 6109
Dołączył(a): 7 lut 2011, o 23:46
Lokalizacja: Warszawa
Blog: Wyświetl wpis (3)
Moje auto: 740D '01

Re: Problem z zakodowaniem dziennych w e39

Postprzez Michal.Orzel » 1 paź 2013, o 13:22

LCM II
Avatar użytkownika
Michal.Orzel
 
Posty: 2282
Dołączył(a): 12 paź 2012, o 19:42
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: BMW

Re: Problem z zakodowaniem dziennych w e39

Postprzez Michal.Orzel » 6 gru 2013, o 20:41

Przepraszam ze post pod postem :) ale po przelaczeniu na US dzis kolejna rzecz odkryłem poza tym że nie działają światła postojowe po przełączeniu kierunkowskazu. Jadąc na przecimgłowych przednich, wczesniej mogłem zalaczyć światła drogowe :) a teraz albo te albo te. Wyglada to tak ze jak np jade na przecimgłowych i chce mrugnac drogowymi, albo zaswiecic je na stałe to mimo ze przeciwmgłowe są zalaczone :) to gasna :) jak wylacze drogowe :) zapalaja sie :)
Avatar użytkownika
Michal.Orzel
 
Posty: 2282
Dołączył(a): 12 paź 2012, o 19:42
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: BMW

Re: Problem z zakodowaniem dziennych w e39

Postprzez sylwekk » 6 gru 2013, o 20:49

A to ciekawe.... Cos pomieszales
ex TaDeuSz ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
sylwekk
Site Admin
 
Posty: 6109
Dołączył(a): 7 lut 2011, o 23:46
Lokalizacja: Warszawa
Blog: Wyświetl wpis (3)
Moje auto: 740D '01

Re: Problem z zakodowaniem dziennych w e39

Postprzez Michal.Orzel » 6 gru 2013, o 21:24

Zaraz tam pomieszałem :) Nic więcej nie przełączałem :) niz trzeba by dzienne działały.
Avatar użytkownika
Michal.Orzel
 
Posty: 2282
Dołączył(a): 12 paź 2012, o 19:42
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: BMW

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kodowanie i programowanie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości