Problem z zakodowaniem dziennych w e39

Tematy związane z kodowaniem i programowaniem sterowników.
Regulamin działu
Piszemy wyłącznie o kodowaniu i programowaniu. Sprawy związane z diagnostyką komputerową umieszczamy tradycyjnie w działach, których problem dotyczy.

Re: Problem z zakodowaniem dziennych w e39

Postprzez sylwekk » 7 gru 2013, o 21:09

Jak się smigiel zaloguje, to niech napisze, jak u niego działają dzienne, bo ma LCMII, CI_16.

Tam się przełącza trzy opcje.
ex TaDeuSz ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
sylwekk
Site Admin
 
Posty: 6116
Dołączył(a): 7 lut 2011, o 23:46
Lokalizacja: Warszawa
Blog: Wyświetl wpis (3)
Moje auto: 740D '01

Re: Problem z zakodowaniem dziennych w e39

Postprzez Michal.Orzel » 7 gru 2013, o 21:50

Yes Sir !
LCM II
PROGRAMMPARAMETER_LCM
us
DRL_DIMMUNG
wert_02
TAGFAHRLICHT
aktiv.

Sam to wklejalem w pierwszej stronie tematu.

Nic więcej nie zmieniałem, poza tym że dodałem mruganie kierunkami.

Po prostu wychodzi na to że w US jest inna specyfikacja, niestety nie znam się na ich przepisach, ale skoro można mieć czerwone kierunkowskazy... to chyba można wszystko
Avatar użytkownika
Michal.Orzel
 
Posty: 2283
Dołączył(a): 12 paź 2012, o 19:42
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: BMW

Re: Problem z zakodowaniem dziennych w e39

Postprzez sylwekk » 10 gru 2013, o 20:09

Zmienić na LCM3 i zapomnieć o stresach ;)
ex TaDeuSz ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
sylwekk
Site Admin
 
Posty: 6116
Dołączył(a): 7 lut 2011, o 23:46
Lokalizacja: Warszawa
Blog: Wyświetl wpis (3)
Moje auto: 740D '01

Re: Problem z zakodowaniem dziennych w e39

Postprzez Michal.Orzel » 10 gru 2013, o 22:06

Haha ale mnie sie podoba ten bajer z przeciwmgłowymi :) zmienie na LCMIII ale narazie mam troche innej roboty drobnej w nim.
Nie wiem póki co jak sie przekłada to ustrojstwo, zmienia przebieg itd. itp. ale do wiosny na spokojnie się dowiem.
Póki co robimy uniwersalny czujnik zmierzchu. U mnie w aucie działa już znakomicie pół roku :) więc można wejść do produkcji.
Avatar użytkownika
Michal.Orzel
 
Posty: 2283
Dołączył(a): 12 paź 2012, o 19:42
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: BMW

Re: Problem z zakodowaniem dziennych w e39

Postprzez sylwekk » 11 gru 2013, o 10:34

Wszelkie modyfikacje w LCM zrobisz PA-Softem.
ex TaDeuSz ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
sylwekk
Site Admin
 
Posty: 6116
Dołączył(a): 7 lut 2011, o 23:46
Lokalizacja: Warszawa
Blog: Wyświetl wpis (3)
Moje auto: 740D '01

Re: Problem z zakodowaniem dziennych w e39

Postprzez Michal.Orzel » 11 gru 2013, o 11:23

Jakoś obskoczę, ale przewód ten sam co do INPY stosujemy?
Avatar użytkownika
Michal.Orzel
 
Posty: 2283
Dołączył(a): 12 paź 2012, o 19:42
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: BMW

Re: Problem z zakodowaniem dziennych w e39

Postprzez sylwekk » 11 gru 2013, o 12:02

Nie. PA-Soft ma interfejs USB z dongle-m.
ex TaDeuSz ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
sylwekk
Site Admin
 
Posty: 6116
Dołączył(a): 7 lut 2011, o 23:46
Lokalizacja: Warszawa
Blog: Wyświetl wpis (3)
Moje auto: 740D '01

Re: Problem z zakodowaniem dziennych w e39

Postprzez Michal.Orzel » 11 gru 2013, o 17:02

Z ciekawości muszę sprawdzić czy INPA pójdzie na głowicy Delphi Autocom, może nie tylko firmowy soft obskoczy. Skoro łączy się ze wszystkimi markami i sterownikami, może ruszy....
Avatar użytkownika
Michal.Orzel
 
Posty: 2283
Dołączył(a): 12 paź 2012, o 19:42
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: BMW

Re: Problem z zakodowaniem dziennych w e39

Postprzez mariuszduch » 22 cze 2016, o 08:09

Panowie prześledziłem cały wątek i nie potrafię się doszukać czy ktoś używał programu SSS ?
Na forum "obok" ktoś się chwalił że uruchomił i wszystko bangla.
Szukam jakiegoś programiku idiotoodpornego bo ostatnio sobie wszystko pomieszałem i teraz brak świateł do jazdy dziennej.Brak mignięcia kierunków przy zamykaniu. Brak selektywnego otwierania. Nawet nie wiem jak do tego wrócić. A ncs to czarna magia.
mariuszduch
 
Posty: 125
Dołączył(a): 12 cze 2016, o 15:35
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: E39 530d 99r

Re: Problem z zakodowaniem dziennych w e39

Postprzez Bartos » 22 cze 2016, o 08:25

Weź NSC i przekoduj pustym plikiem .man wszystko wróci do normy ale stracisz pcje zakodowane indywidualnie przez Ciebie jeśli takowe były.

SSS Progman miałem ale czasami były problemy z połączeniem z niektórymi modułami i odpuściłem. On jest racZej chyba intuicyjny bo klikasz na ikonki co cię tam interesuje i zmieniasz wartości.
Obrazek
Avatar użytkownika
Bartos
 
Posty: 2534
Dołączył(a): 20 gru 2012, o 10:23
Lokalizacja: Leżajsk
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: E38 730d

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kodowanie i programowanie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości