Car Detailing - opinie , porady, produkty, metody

Blacha, szyby, lampy itd.

Re: Car Detailing - opinie , porady, produkty, metody

Postprzez PiotrWawaBmw » 25 sie 2016, o 22:58

Bartek rozumiem że oprócz polerki i wosku posiadasz profesjonalny sprzęt oraz pamiętaj o wszystkich zakamarkach powierzchnia powinna być sucha nie wilgotna no i dobrze przygotowana. :D

Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
PiotrWawaBmw
 
Posty: 788
Dołączył(a): 30 maja 2015, o 09:58
Lokalizacja: WWL
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: BMW E38 silnik M57

Re: Car Detailing - opinie , porady, produkty, metody

Postprzez Bartos » 25 sie 2016, o 23:26

;D ;D ;D
Obrazek
Avatar użytkownika
Bartos
 
Posty: 2525
Dołączył(a): 20 gru 2012, o 10:23
Lokalizacja: Leżajsk
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: E38 730d

Re: Car Detailing - opinie , porady, produkty, metody

Postprzez Michal.Orzel » 27 sie 2016, o 09:18

Ja nakładam wosk polerką i go "wcieram", wychodzi lustro....
Podstawową sprawą jest nałożenie malutkiej ilosci bo się pozniej rozmazuje.
Avatar użytkownika
Michal.Orzel
 
Posty: 2282
Dołączył(a): 12 paź 2012, o 19:42
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: BMW

Re: Car Detailing - opinie , porady, produkty, metody

Postprzez Bartos » 27 sie 2016, o 13:01

Wczoraj nałożyłem ręcznie wosk na auto żony i polerką na wolnych obrotach zebrałem, fajnie się polerowało praktycznie tak samo jak ręką a nie trzeba tyle machać.
Obrazek
Avatar użytkownika
Bartos
 
Posty: 2525
Dołączył(a): 20 gru 2012, o 10:23
Lokalizacja: Leżajsk
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: E38 730d

Re: Car Detailing - opinie , porady, produkty, metody

Postprzez Michal.Orzel » 27 sie 2016, o 14:53

Bartos napisał(a):Wczoraj nałożyłem ręcznie wosk na auto żony i polerką na wolnych obrotach zebrałem, fajnie się polerowało praktycznie tak samo jak ręką a nie trzeba tyle machać.

Oczywiscie.
Avatar użytkownika
Michal.Orzel
 
Posty: 2282
Dołączył(a): 12 paź 2012, o 19:42
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: BMW

Re: Car Detailing - opinie , porady, produkty, metody

Postprzez janus » 1 paź 2016, o 21:56

Panowie przewertowałem cały temat i powiem kilka ciekawych rzeczy się dowiedziałem, ja sam zastanawiam się nad zakupem jakiejś myjki ciśnieniowej + pianownicy i chciałem to sobie zautomatyzować. Jednak chyba nie tędy droga. Najgorsze jest w tym wszystkim, że wymaga to czasu, którego coraz mniej jest aby pobawić się z autem i je dopieścić.
Avatar użytkownika
janus
 
Posty: 156
Dołączył(a): 8 maja 2016, o 11:26
Lokalizacja: Konin
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: 728 2000r

Re: Car Detailing - opinie , porady, produkty, metody

Postprzez Michal.Orzel » 3 paź 2016, o 09:56

janus napisał(a):Panowie przewertowałem cały temat i powiem kilka ciekawych rzeczy się dowiedziałem, ja sam zastanawiam się nad zakupem jakiejś myjki ciśnieniowej + pianownicy i chciałem to sobie zautomatyzować. Jednak chyba nie tędy droga. Najgorsze jest w tym wszystkim, że wymaga to czasu, którego coraz mniej jest aby pobawić się z autem i je dopieścić.


Myjka + pianownica to super sprawa... sam często używam. Tylko jak jestem na mieście :) łatwiej mi podjechać na myjnie niż rozwijać myjkę, podłączać ją, nalać pianę itd.... ale na pewno jest tak samo czysty jak po myjni i mniej kosztuje :) Aktywna piana Karchera puszcza wszystko :) Muszę też tu dziś zareklamować pewien środek którym zlikwidowałem 5 letnie plamy ze smoły w 3 min :) jak tylko wybiorę się do garażu po jego nazwę.
Avatar użytkownika
Michal.Orzel
 
Posty: 2282
Dołączył(a): 12 paź 2012, o 19:42
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: BMW

Re: Car Detailing - opinie , porady, produkty, metody

Postprzez Konik » 4 paź 2016, o 09:29

Trzeba tylko pamiętać, że piana, to mycie wstępne. Bardzo potrzebne dla ograniczenia rysowania lakieru, ale nie zastępuje (!) mycia właściwego rękawicą lub gąbką z mikrofibry. No i na dwa wiadra. :)
Konik
 
Posty: 19
Dołączył(a): 9 mar 2016, o 14:43
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: Matiz

Re: Car Detailing - opinie , porady, produkty, metody

Postprzez janus » 4 paź 2016, o 15:33

No ja powoli się dokształcam w tym temacie stąd zakup myjki, dzisiaj po nią jadę :-)
Avatar użytkownika
janus
 
Posty: 156
Dołączył(a): 8 maja 2016, o 11:26
Lokalizacja: Konin
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: 728 2000r

Re: Car Detailing - opinie , porady, produkty, metody

Postprzez Karol » 26 lip 2017, o 21:41

Kupiłem dzisiaj do felg bo swoich nie mogę już doczyścić u kolegi w sklepie z chemią motoryzacyjną koszt 30zł

Obrazek

Zajebisty preparat czyści felgi rewelacyjnie, w końcu je domyłem :thup:
Avatar użytkownika
Karol
Site Admin
 
Posty: 4222
Dołączył(a): 14 kwi 2011, o 17:44
Lokalizacja: Łomża
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: E38 740 M60

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nadwozie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość