Reflektory XENON HELLA

Prąd :)
SP3OW
Posty: 124
Rejestracja: 30 kwie 2011, o 20:15
Moje auto: E32 750i 1992
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

Reflektory XENON HELLA

Post autor: SP3OW » 16 maja 2019, o 06:11

Posiadając Xenon do E32/E34 w autach bez xenonu jest problem.Skoro jest lampa zwykła i są wtyczki 2-pinowe do kierunku,pozycji oraz świateł dziennych oraz drogowych (długich) to zamieniając na lampę XENON pojawia się problem (nie z montażem ) z podłaczeniem wtyczki.Kierunek pozycja i światło drogowe OK wciskamy wtyczkę i działają to sam XENON posiada wtyczkę okrągłą na 4 piny. Teraz tak wtyczka posiada 4 przewody (kolory) czerwony,brązowy,żółty oraz żółty/z dodatkowym kolorem. Przewody czerwony oraz brązowy gruby a żółte cienkie (niech mnie ktoś oświeci co od czego ? Czy ktoś przerabiał taki problem ? Może ktoś posiada takie lampy i jest wstanie pomierzyć co na tych przewodach występuje (napięcia).Fotek w tej chwili nie posiadam :wall:

Awatar użytkownika
Pioro
Posty: 117
Rejestracja: 4 maja 2011, o 10:26
Moje auto: e38 725tds 97'

Re: Reflektory XENON HELLA

Post autor: Pioro » 16 maja 2019, o 21:45

A czy to przypadkiem nie są kable od samopoziomowania? Nie wiem czy dobrze czaję ale w e32 ksenony były chyba tylko z nivo... Tam powinien iść chyba sygnał od czujników poziomu. Ale w ogóle startują Ci te ksenony?

SP3OW
Posty: 124
Rejestracja: 30 kwie 2011, o 20:15
Moje auto: E32 750i 1992
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

Re: Reflektory XENON HELLA

Post autor: SP3OW » 16 maja 2019, o 22:19

Pioro Przyznam się że nie podłączyłem do wiązki z powodu braku miernika oraz strachu przed ewentualnym uszkodzeniem.Samopoziomowanie jest wykonywane poprzez nivo.

SP3OW
Posty: 124
Rejestracja: 30 kwie 2011, o 20:15
Moje auto: E32 750i 1992
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

Re: Reflektory XENON HELLA

Post autor: SP3OW » 18 maja 2019, o 12:15

Panowie dla potomnych ;)
Brązowy przewód to (-) minus
Czerwony to (+) plus
żółty to załączenie przetwornicy (dodatkowy (+) plus ) aby lampa wyładowcza świeciła
pozostanie żółty/niebieski informacja do komputera że nie świeci ( tak się dowiedziałem ).
Ogólnie działa (świeci).Dziękuje koledzy iż są tu ludzie co posiadają wiedzę a ja biedny żuczek musiałem to odkryć :D

ODPOWIEDZ