Klimatronik

Prąd :)
Awatar użytkownika
xjimx
Posty: 110
Rejestracja: 19 wrz 2012, o 23:40
Moje auto: BMW E39
Lokalizacja: Madryt/Gryfino
Kontakt:

Klimatronik

Post autor: xjimx » 22 kwie 2018, o 19:32

Witam wszystkich!


Bardzo rzadko piszę czy udzielam się z dwóch powodów mało problemów z samochodem (hmmmm) a wiedza zbyt słaba by pomagać .
Dziś jednak niespodzianka w samochodzie przestał działać klimatronik, to znaczy wszystkie lampki zapalone i nie reaguje na żaden przycisk. Myślałem że może jakiś przewód zerwany lub jakąkolwiek przebicie ale nic nie znalazłem. Klimatyzacja działa w dolnej części z minimalną prędkością,

Sprawdziłem z innym klimatronikiem bez zmian , erizo , compresor, elektro wentylator, instalacje silniczków, rozłączając przewody poszczególnych elementów klimatronik pozostawał bez zmiany.

Jakiś pomysł?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Bartos
Posty: 2559
Rejestracja: 20 gru 2012, o 10:23
Moje auto: E38 730d
Lokalizacja: Leżajsk

Re: Klimatronik

Post autor: Bartos » 23 kwie 2018, o 08:22

Podłączałeś pod kompa? Jakieś błędy?
Obrazek

Awatar użytkownika
xjimx
Posty: 110
Rejestracja: 19 wrz 2012, o 23:40
Moje auto: BMW E39
Lokalizacja: Madryt/Gryfino
Kontakt:

Re: Klimatronik

Post autor: xjimx » 23 kwie 2018, o 09:16

Witam tak podłączałem , błąd jest jeden który występuje od dłuższego czasu.

0E [14] rear compartment potentiometr

Awatar użytkownika
xjimx
Posty: 110
Rejestracja: 19 wrz 2012, o 23:40
Moje auto: BMW E39
Lokalizacja: Madryt/Gryfino
Kontakt:

Re: Klimatronik

Post autor: xjimx » 23 kwie 2018, o 21:10

Witam przepraszam za zamieszanie Obrazek

Dziś kupiłem kolejny klimatronik trzeci z rzędu i wszystko wróciło do normy.

Pozdrawiam i dziękujeObrazek
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2018, o 16:52 przez xjimx, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bartos
Posty: 2559
Rejestracja: 20 gru 2012, o 10:23
Moje auto: E38 730d
Lokalizacja: Leżajsk

Re: Klimatronik

Post autor: Bartos » 23 kwie 2018, o 21:18

A już się zastanawiałem, jak panel Ok to co może jeszcze być nie tak :/
Obrazek

Awatar użytkownika
xjimx
Posty: 110
Rejestracja: 19 wrz 2012, o 23:40
Moje auto: BMW E39
Lokalizacja: Madryt/Gryfino
Kontakt:

Re: Klimatronik

Post autor: xjimx » 24 kwie 2018, o 16:52

Mnie również zmylił klimatronik :wall: posiadając trzy różne dwa zakupione w niedzielę (okazały się uszkodzone :mad: ). Przejrzałem instalacje samochód nie wyglądał interesująco wewnątrz :medit: :wtf: i najbardziej podejrzany był klimatronik ale już kolejnego kupować nie chciałem gwarancji nikt nie daje sprzedają i tyle widzieli na szczęście znalazłem jednego co się zgodził na sprawdzenie przed zakupem i udało się na szczęście blacha sprawa :oops: choć narobiła mi zamieszania co nie miara .

Dzięki i pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Bartos
Posty: 2559
Rejestracja: 20 gru 2012, o 10:23
Moje auto: E38 730d
Lokalizacja: Leżajsk

Re: Klimatronik

Post autor: Bartos » 24 kwie 2018, o 19:37

Nie każdy panel pasuje P&P, niektóre trzeba zakodować. Może tutaj był problem z zakupionymi.
No ale ważne że działa.
Obrazek

ODPOWIEDZ