Zacznę od auta. E38 4.4iL 2000.04.06 Europa
1. Posiadam oryginalne Webasto. Brak kluczyka:
a) Czy wystarczy, że dokupię oryginalny pilot do Webasto (do E38, E39 taki jak na zdjęciu poniżej)
b) Czy pilot musi może być "uniwersalny" lub z nowszego modelu BMW?
foto:
2. Mam nawigację 4/3. Wiem, że czytnik MK4 i chciałbym doposażyć w kamerkę cofania (w taki sposób jak jest opisane tutaj na forum)
a) Czy do tego monitorka 4/3 można w ten sam sposób doposażyć kamerkę?
b) W niedalekim czasie planuje zmienić monitor 16/9. Jeśli wstępnie kamerka będzie podłączona pod 4/3 a później zmienię na 16/9 to aby kamerka cofania nadal działała trzeba będzie coś zmieniać?
c) Nawigacja z androidem - tutaj zapytam ogólnie co wy na ten temat sądzicie. Jest to nowoczesne, rozwojowe i praktyczne ale jednak nie ORI
3. Z racji, że posiadam z tyłu oryginalny telewizor/ monitor chciałbym go wykorzystać. Jak wiadomo czasy analogowej telewizji już minęły. Czy ktoś przerabiał temat jak sprawnie i niedrogo zmienić tuner DIY na cyfrowy DVBT? Są jakieś zestawy? Ile z tym zabawy? Niby są posty na forach jak to zmienić ale większość postów z przed dobrych kilku lat a jak wiadomo, pojawia się co chwile coś nowego więc może na dzień dzisiejszy jest jakiś lepszy sposób? I zakładając, że mam 2 monitory to jeden tuner odpowiada za oba?
4. MP3, AUX, USB, Bluetooth. Jest zmieniarka na 6 płyt CD - zupełnie nie potrzeba... tymbardziej kaseciak. Chciałbym puszczać muzykę z jednego (lub kilku) sposobów wspomnianych na początku wątku 4. Najlepiej przez pendrive na USB ale również AUX byłby okej. Z Bluetooth zdaję sobie sprawę, że najłatwiej było by gdyby navigacja/ radio było z androidem. Ale załóżmy, że nie mam. Jak mogę doposażyć swoję E38 w takie "cudo"?
Liczę na pomoc. Forum e38e39 nie jest duże ale bardzo sprawne oraz konkretne, treściwe. Przypuszczam, że nasuną mi się kolejne pytania więc jeśli administracja nie widzi przeciwwskazań będę kontynuował temat tutaj.