Elektrycznie regulowana kolumna kierownicza.
-
- Moje auto: E39 530d Touring
Re: Elektrycznie regulowana kolumna kierownicza.
Cześć,
Przymierzam się do montażu elektrycznych foteli i elektrycznej kolumny kierownicy (polift).
Czy ktoś z was ma numer wtyczki do manetki od kolumny kierownicy ? chciałbym sobie dokupić odpowiednią wtyczkę aby wszystko było na tip top.
Przymierzam się do montażu elektrycznych foteli i elektrycznej kolumny kierownicy (polift).
Czy ktoś z was ma numer wtyczki do manetki od kolumny kierownicy ? chciałbym sobie dokupić odpowiednią wtyczkę aby wszystko było na tip top.
- sylwekk
- Site Admin
- Moje auto: 740D '00
- Kontakt:
Hmmm... Trudny temat.... Co ciekawe, tam była taka mała zmiana, że manetka przedliftowa miała kawałek kabelka z wtyczką, a poliftowa manetka ma po prostu gniazdko, do którego pasuje ta wtyczka od manetki przedliftowej 
O ile dobrze pamiętam, taka sama wtyczka jest uzyta w zaworkach od pompowanego oparcia w fotelach, więc jak dorwiesz wiązkę z fotela to będziesz miał odpowiednią wtyczkę.

O ile dobrze pamiętam, taka sama wtyczka jest uzyta w zaworkach od pompowanego oparcia w fotelach, więc jak dorwiesz wiązkę z fotela to będziesz miał odpowiednią wtyczkę.
-
W zaworkach czy przy przełączniku ?
Bo w przełączniku jest wtyczka o wdzięcznym numerze 3 333 333 i jest taka sama jak do modułu pamięci foteli (wg bmwstore.pl)
http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagr ... /sM#part02
A do manetki kolumny kierownicy nie znalazłem wtyczki ... Może ktoś mógłby zerknąć na wtyczkę i spisać numer ?
Bo w przełączniku jest wtyczka o wdzięcznym numerze 3 333 333 i jest taka sama jak do modułu pamięci foteli (wg bmwstore.pl)
http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagr ... /sM#part02
A do manetki kolumny kierownicy nie znalazłem wtyczki ... Może ktoś mógłby zerknąć na wtyczkę i spisać numer ?

Co do tej wtyczki z samymi trójkami to skucha jest o tyle że trzeba poprzez PUMA TTS prosić BMW o konkretny numer. W realu - sprawa nieosiągalna i lepiej oraz dużo prościej cos dopasować.
Pijcie wodę a nie piwo - będzie więcej na paliwo 
Wysłane z mojej FJR w trakcie jazdy

Wysłane z mojej FJR w trakcie jazdy

-
No właśnie się dowiedziałem, że będzie z tym problem.
Będzie rzeźba
Będzie rzeźba

-
- Moje auto: E39 525tds, 11.96
Siemka mam pytanie dotyczace Elektrycznie regulowanej kolumny, z manetki wychodzi 6 kabli i z silniczków po 3 chodzi o to ze z silniczków gdzie podłaczyć kabelki bo tego nie rozumiem, pin 5 - czarny - łączy pin 1 silnika nachylenia kolumny z pinem 22 modułu fotela czyli co mam połączyć kable czyli pin 5 manetki i pin 1 silniczka razem i do modułu pamieci ?
- sylwekk
- Site Admin
- Moje auto: 740D '00
- Kontakt:
Żabciu, coś mi się wydaje, że nie doczytałeś pierwszego posta w tym wątku 

-
- Moje auto: E39 525tds, 11.96
poradziłem już
przeczytałem jeszcze raz i skapowałem :P

Dokładałem u siebie elektryczną kolumnę oraz fotele z pamięcią.
Analizując cały wątek doszedłem do wniosku że trochę ciężko było ogarnąć jak to podłączyć, więc przestudiowałem WDS i postanowiłem ułatwić to innym.
Wersja poliftowa.
Poszczególne elementy mają swój kolor dla łatwiejszej identyfikacji...łatwiej już się nie da

Analizując cały wątek doszedłem do wniosku że trochę ciężko było ogarnąć jak to podłączyć, więc przestudiowałem WDS i postanowiłem ułatwić to innym.
Wersja poliftowa.
Poszczególne elementy mają swój kolor dla łatwiejszej identyfikacji...łatwiej już się nie da

Czy kolumna kierowniczą z e39 będzie pasowała do e38?