Kamera cofania
Re: Kamera cofania
U mnie była kamerka i podłączalismy pod wejście AV z tyłu tunelu środkowego. Wada była taka ,że obraz przy cofaniu i skręcaniu kręcil sie odwrotnie 

Mam pytanko, gdzie podpiąłeś kamerkę w bagażniku, aby ją włączać przyciskiem PDC?
- sylwekk
- Site Admin
- Moje auto: 740D '00
- Kontakt:
Tu przywróciłem naskrobany kiedyś schemacik.
Tak naprawdę nie potrzeba robić dwóch wariantów, jak jest tam narysowane. Wystarczy w wariancie I podać sterowanie, jak w wariancie II i już wszystko działa elegancko (tak po wstecznym jak i po PDC). Warunek - sprawne PDC.
Tak naprawdę nie potrzeba robić dwóch wariantów, jak jest tam narysowane. Wystarczy w wariancie I podać sterowanie, jak w wariancie II i już wszystko działa elegancko (tak po wstecznym jak i po PDC). Warunek - sprawne PDC.
Dzięki za schemat.
Chciałbym się podpiąć kabelkami zasilania mojej kamery cofania do przewodów zasilania PDC gdzieś w okolicy bagażnika, ale słyszałem, że może to powodować zakłócenia w pracy patronimica. Prawda to?
Chciałbym się podpiąć kabelkami zasilania mojej kamery cofania do przewodów zasilania PDC gdzieś w okolicy bagażnika, ale słyszałem, że może to powodować zakłócenia w pracy patronimica. Prawda to?
- sylwekk
- Site Admin
- Moje auto: 740D '00
- Kontakt:
wiele zależy od tego, czy masz czyjniki PDC dwu- czy trzy-pinowe. W przypadku dwupinowych zakłócenia praktycznie nie występują. Inna sprawa, że warto, aby kamera była zasilana stale, odpada wtedy ewentualny problem z synchronizacją obrazu.
Moje auto jest z 97, nie wiem jakie tam były czujniki 2 czy 3 pinowe.
Wystarczy sie wpiąć z kable idące do czujników czy gdzieś w bagażniku jest jakiś moduł?
Wystarczy sie wpiąć z kable idące do czujników czy gdzieś w bagażniku jest jakiś moduł?
`97 to dwupinowe.
Pijcie wodę a nie piwo - będzie więcej na paliwo 
Wysłane z mojej FJR w trakcie jazdy

Wysłane z mojej FJR w trakcie jazdy

Przy sterowniku wpiąć się normalnie do (+) i (-) ?