Pomiar poborów prądu

Awatar użytkownika
Mr.Jones
Site Admin
Posty: 2228
Rejestracja: 17 gru 2011, o 21:33
Moje auto: 730D 2001
Lokalizacja: Świdnica - Wroclaw

Re: Pomiar poborów prądu

Post autor: Mr.Jones » 30 gru 2013, o 12:21

no dobra ale to koniecznie trzeba zamykać autopilotem czy można olać sprawe ?

Awatar użytkownika
sylwekk
Site Admin
Posty: 6128
Rejestracja: 7 lut 2011, o 23:46
Moje auto: 740D '00
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Pomiar poborów prądu

Post autor: sylwekk » 30 gru 2013, o 12:25

Nie trzeba zamykać auta. Najważniejsze - nie zmieniać stanu przez czas wymagany do uśpienia. Nie zamykać/otwierać drzwi, nie włączać zapłonu, nie ruszać radia czy klimatronika.
ex TaDeuSz ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Mr.Jones
Site Admin
Posty: 2228
Rejestracja: 17 gru 2011, o 21:33
Moje auto: 730D 2001
Lokalizacja: Świdnica - Wroclaw

Re: Pomiar poborów prądu

Post autor: Mr.Jones » 30 gru 2013, o 14:02

no i gites ;)

Awatar użytkownika
Sylwek7
Site Admin
Posty: 2324
Rejestracja: 15 kwie 2011, o 22:32
Moje auto: 2X Citron + FJR1300

Re: Pomiar poborów prądu

Post autor: Sylwek7 » 30 gru 2013, o 20:33

Dlatego zamykamy samochód bo zwykle go podczas codziennej pracy zamykamy. I wówczas uaktywniamy alarm (jesli jest). Chyba chodzi o rzeczywisty pobór jak podczas codziennego użytkowania a nie taki "na próbę". Nie ma co się bać prawdy :)

No chyba ze nie zamykacie wozu jak ja swoje Polo czy Seata to OK ;D ale znając podejście do BMW to nawet idąc zapłacić za wachę zamykacie nasłuchując czy zamki chlapnęły ;D
Pijcie wodę a nie piwo - będzie więcej na paliwo ;D

Wysłane z mojej FJR w trakcie jazdy ;)

Awatar użytkownika
Karol
Site Admin
Posty: 4238
Rejestracja: 14 kwie 2011, o 17:44
Moje auto: E38 740 M60
Lokalizacja: Łomża
Kontakt:

Re: Pomiar poborów prądu

Post autor: Karol » 30 gru 2013, o 20:41

ja nie zamykam jak ide płacić ;)

Awatar użytkownika
Mr.Jones
Site Admin
Posty: 2228
Rejestracja: 17 gru 2011, o 21:33
Moje auto: 730D 2001
Lokalizacja: Świdnica - Wroclaw

Re: Pomiar poborów prądu

Post autor: Mr.Jones » 30 gru 2013, o 20:48

bo na stacji to kasa podchodzi do auta ;D

Awatar użytkownika
Michal.Orzel
Posty: 2284
Rejestracja: 12 paź 2012, o 19:42
Moje auto: BMW

Re: Pomiar poborów prądu

Post autor: Michal.Orzel » 30 gru 2013, o 20:51

Ja mam pytanie... czy nie lepiej zamknac auto, pozniej otworzyc sam bagaznik i zamknac zamek w otwartej klapie srubokretem? czy bezpiecznik w mierniku wytrzyma... zamkniecie 4 zamków? plus obciazenie sterowników?

Awatar użytkownika
Sylwek7
Site Admin
Posty: 2324
Rejestracja: 15 kwie 2011, o 22:32
Moje auto: 2X Citron + FJR1300

Re: Pomiar poborów prądu

Post autor: Sylwek7 » 30 gru 2013, o 22:59

Nie wiem jakie macie mierniki.

Naprawde dają radę a podobny pomiar wykonuję dość często.

Z drugiej strony - naprawdę tak ciężko jest wzmocnic bezpiecznik?
Pijcie wodę a nie piwo - będzie więcej na paliwo ;D

Wysłane z mojej FJR w trakcie jazdy ;)

Awatar użytkownika
Michal.Orzel
Posty: 2284
Rejestracja: 12 paź 2012, o 19:42
Moje auto: BMW

Re: Pomiar poborów prądu

Post autor: Michal.Orzel » 30 gru 2013, o 23:10

No właśnie :) profi miernik wytrzyma :) ale pewnie większość uzytkowników ma podstawowe mierniki , jeżeli w ogóle :) a ciężko kupować miernik za dajmy na to 200zł :) do pomiaru poboru prądu w uśpieniu :) więc jak ktoś podstawowy miernik z casto podłączy to bedzie mial kolejny kurs do elektrycznego po bezpiecznik :) a jak zamknie auto przed pomiarem, to wieksze szanse że coś pomierzy :)

Zamknięcie jedynie przyśpiesza uśpienie? zgadza się?

Awatar użytkownika
Sylwek7
Site Admin
Posty: 2324
Rejestracja: 15 kwie 2011, o 22:32
Moje auto: 2X Citron + FJR1300

Re: Pomiar poborów prądu

Post autor: Sylwek7 » 31 gru 2013, o 08:22

Czy przyspiesza?

Nie, nie przyspiesza a załącza ewentualny alarm :) W tych samochodach i tak sygnałem zaśnięcia jest zgaszona dioda przy wybieraku i wyłączone swiatełko w otwartym schowku :)
Pijcie wodę a nie piwo - będzie więcej na paliwo ;D

Wysłane z mojej FJR w trakcie jazdy ;)

ODPOWIEDZ