Strona 5 z 5

Re: Problem z zakodowaniem dziennych w e39

: 23 cze 2016, o 06:54
autor: mariuszduch
Czyli w folderze WORK można zostawić tylko pusty plik MAN ? Resztę zczyta NCS i wtedy edytować ?
Przy okazji zapytam, czemu podczas kodowania,diagnozowania szybko pada aku ?

Re: Problem z zakodowaniem dziennych w e39

: 23 cze 2016, o 10:14
autor: sylwekk
Bo jest stare? ;)

Poza tym niestety, ale e38 czy e39 pobiera dość sporo prądu. W drugą stronę - nic nie stoi na przeszkodzie, aby kodować na uruchomionym silniku.

Re: Problem z zakodowaniem dziennych w e39

: 23 cze 2016, o 10:17
autor: mariuszduch
W sumie też wyjście :) Ok a co z plikami ? dobrze Cię zrozumiałem?
Jeszcze jedna sprawa. Czy jest możliwość żeby jakiś fachura przygotował już gotowy plik a ja po prostu bym go wgrał ?
Poprawcie mnie jeśli jestem w błędzie.

Re: Problem z zakodowaniem dziennych w e39

: 23 cze 2016, o 14:13
autor: sylwekk
Pliki czyścisz tak jak było powiedziane wcześniej. Przygotowanie FSW_PSW.MAN powinno nastąpić na pliku odczytanym na Twoim aucie. Sam sobie to przestawisz :)

Re: Problem z zakodowaniem dziennych w e39

: 23 cze 2016, o 17:48
autor: mariuszduch
Oki będę próbował , już bardziej chyba nie da się zwalić niczego.

Re: Problem z zakodowaniem dziennych w e39

: 25 sie 2017, o 22:50
autor: tomtom1994
Troszkę odkopię temacik ale mam pewien problem/pytanie związane z DRL w E39.

Zakodowałem dziś i wszystko działa (LCM III) ale nie byłbym sobą gdyby mi pasowało tak jak jest :medit:

Problem w tym że dzienne świecą nawet w pozycji 0. Mam czujnik zmierzchu i pozycję auto na przełączniku. Czy jest możliwość zakodowania całości tak żeby przy uruchomionym silniku lub zapłonie wyglądało to tak:

A - widno - DRL, ciemno - xenon
0 - nic
postojówki - ringi (ewentualnie tutaj DRL przeboleję)
mijania - xenon

Re: Problem z zakodowaniem dziennych w e39

: 26 sie 2017, o 14:19
autor: sylwekk
Zgodnie z literą prawa światła mają się włączać po zapłonie. Więc świecą także w pozycji 0.

Re: Problem z zakodowaniem dziennych w e39

: 18 gru 2017, o 22:24
autor: jarogmur
Bartos pisze:
sylwekk pisze:Wyczyść FSW_PSW.MAN, przekoduj LCM (pustym FSW_PSW.MAN). Odczytaj LCM, utwórz FSW_PSW.MAN i zmień wartości, jak napisałeś powyżej. Powinno być dobrze.
Tak zrobiłem, inaczej się nie dało, i tak dziękuje za pomoc.
Teraz będę musiał porównać stary plik TRC z nowym i zobaczyć co się zmieniło, mam nadzieję że znowu niczego nie schrzanię


EDIT
Zakodowałem od nowa i wszystko działa ;D , opcja wert_02, tylko czy to nie będzie oślepiać?, bo jak kucnąłem to troche po oczach dawało
U mnie było identycznie. Zmieniłem parametry i zapaliły się xenony i tylne. Pusty .MAN i ponowne zmiany parametrów przyniosły oczekiwany rezultat. Jakie to proste Obrazek

Wysłane z P9 lite