Zamarzanie reduktora
- pawelst3c
- Moje auto: BMW e38 740iA '98
Re: Zamarzanie reduktora
Jeden z reduktorów padł - do wymiany
- Michal.Orzel
- Moje auto: BMW
Temat tak zakręciłeś ze szok.
Zamarzanie reduktora...... reduktor moze tylko zamarzać jak nie ma w nim płynu a jest sam gaz, płynny gaz zalewał Ci świece i stad problemy z autem. Mówisz ze reduktor padł... a co w nim jest takiego co moze pasc? jedna uszczelka gumowa, a gdyby padła to gaz walilby Ci w układ chłodzenia. Coś masz namieszane zdrowo tam.
Zamarzanie reduktora...... reduktor moze tylko zamarzać jak nie ma w nim płynu a jest sam gaz, płynny gaz zalewał Ci świece i stad problemy z autem. Mówisz ze reduktor padł... a co w nim jest takiego co moze pasc? jedna uszczelka gumowa, a gdyby padła to gaz walilby Ci w układ chłodzenia. Coś masz namieszane zdrowo tam.
- pawelst3c
- Moje auto: BMW e38 740iA '98
Juz wszystko chodzi
Reduktor zamarzal bo uklad byl zapowietrzony - zostal odpowietrzony i sie grzal ale mimo to gaz nie funkcjonowal - po wizycie u dobrego gazownika stwierdzono nieszczelnosc jednego z dwoch reduktorow (sprawdzal przy mnie i mi pokazywal) - po wymianie samych reduktorow auto normalnie pali jak i jezdzi takze temat zamkniety.

Mam na przyszłość prośbę. Przeczytaj to co napisałeś zanim wyślesz. Stosujesz skróty myślowe o których czytający nie wiedzą. Chodzi mi o reduktory - gorące/zimne i miejsce wcięcia się w układ wodny.
Sam nie brałem udziału w rozmowie mimo że coś tam wiem o LPG i siódemach
Tylko spokój nas uratuje - zacznijmy od siebie
Sam nie brałem udziału w rozmowie mimo że coś tam wiem o LPG i siódemach

Tylko spokój nas uratuje - zacznijmy od siebie
Pijcie wodę a nie piwo - będzie więcej na paliwo 
Wysłane z mojej FJR w trakcie jazdy

Wysłane z mojej FJR w trakcie jazdy