słowem wstępu - przewertowałem chyba całe forum w poszukiwaniu informacji na temat nieszczęsnego nagłośnienia DSP i z tego co widzę, mimo że wątek powraca wręcz regularnie, brakuje kilku istotnych informacji, a większość postów dotyczy E38. Czuję więc niedosyt.

Obecnie posiadam opcję "676 - HIFI loudspeaker system" wraz z monitorem navi i chciałbym zmodyfikować ją do opcji "677" (tak, wiem że według opinii niektórych ten system słabo gra, ale jestem zwolennikiem fabrycznych rozwiązań
![:] :]](./images/smilies/smi04.jpg)

1) Podążając za numerami części na realoem głośniki średnio i wysokotonowe drzwi przednich i tylnych są takie same dla obu systemów - pytanie czy aby na pewno? Gdybym tylko dysponował możliwością dłubnięcia sprawdziłbym to organoleptycznie, ale niestety rozbebeszenie samochodu w najbliższym czasie nie wchodzi w grę, stąd prośba do Szanownych Kolegów o potwierdzenie lub obalenie tej teorii.
2) Czy obecna wiązka wystarczy czy trzeba będzie puszczać nowe kable żeby to zagrało (nie licząc oczywiście kabli subwoofera)? W tym momencie wiem też że głośniki w półce mają w obu systemach inne wtyczki, może orientujecie się jak to wygląda w przypadku pozostałych głośników?
3) Pomimo dostępu do WDS trochę pomotałem się ze schematem opięcia wzmacniacza i tak jakby nie zgadzała mi się ilość kabli między obecną wiązką a kikutami wystającymi z nowego wzmaka

4) Jeżeli według Waszej wiedzy jeszcze brakuje mi jakichś istotnych elementów do złożenia tego w całość (dywanik na suba nie jest istotny ale jego brak trochę mnie smuci...) to również proszę o wskazanie kierunku poszukiwań.
Z góry dziękuję Wam za wszelką pomoc i pozdrawiam
Jax