e38 Rolety boczne lift i polift
- sylwekk
- Site Admin
- Moje auto: 740D '00
- Kontakt:
Re: e38 Rolety boczne lift i polift
Po dwa wkręty na roletę długą i po jednym wkręcie do wyrwanego plasticzku z boczka na zdjęciu drugim....
Sprawdzisz, może dostałeś je do boczków, do raczki i klamki
Ze śrubkami jest pewnie tak jak pisze sylwekk, jeszcze jedno pytanie odnośnie tego plastiku co został wyrwany z boczka rozumie, że ten plastik powinien wystawać ponad boczek w niego wchodzi mocowanie jednej części rolety trójkątnej (tak przynajmniej to wygląda jeszcze nie dokładałem tego do samochodu), bo przykładając pasowało by to również jak by było schowane w boczek. Chcę ten plastik przynitować oraz przykleić żeby znów się nie urwało, bo pewnie boczki będę jeszcze raz demontował jak szyby atermiczne kupię kiedyś :-)
- sylwekk
- Site Admin
- Kontakt:
Ten wyrwany element jest przykręcany pod roletką pionową.
Chyba on jest przykręcany do drzwi a przynitowany jest do boczka tzn przy demontażu trzeba pierwsze zdjąć roletę trójkątną potem odkręcić tą śrubkę a później dopiero wyjmować boczek a u mnie pewnie pierwsze było wyjmowanie boczków i dlatego nity zostały urwane.sylwekk pisze:Ten wyrwany element jest przykręcany pod roletką pionową.
- sylwekk
- Site Admin
- Kontakt:
Dobrze kombinujesz, Watsonie... 
A roletkę trójkątną zdejmuje się od góry - wsuwając wąski płaski wkrętak i podważając blaszkę, która blokuje roletkę od góry.

A roletkę trójkątną zdejmuje się od góry - wsuwając wąski płaski wkrętak i podważając blaszkę, która blokuje roletkę od góry.
No to na jednym filmie na youtube już dojrzałem, ostatnie dwa pytania w temacie
1)Czy coś można połamać demontując tą ramkę drzwi co jest na górze (z niej wychodzą haczyki do mocowania rolet) czy po prostu jest ona na wcisk?
2)Moje auto nie ma rolet otwory na pewno są ale czy w tych otworach będzie jak wkręcić te wkręty czy muszę dokupić jeszcze jakieś spinki jak nr 10 ze schematu z realoem?
Coś czuję że jednak jeszcze w przeciągu tygodnia założę te rolety
1)Czy coś można połamać demontując tą ramkę drzwi co jest na górze (z niej wychodzą haczyki do mocowania rolet) czy po prostu jest ona na wcisk?
2)Moje auto nie ma rolet otwory na pewno są ale czy w tych otworach będzie jak wkręcić te wkręty czy muszę dokupić jeszcze jakieś spinki jak nr 10 ze schematu z realoem?
Coś czuję że jednak jeszcze w przeciągu tygodnia założę te rolety

1. nie połamiesz, jest elastyczna i na wcisk, no chyba, że się uprzesz i będziesz ciągnął za mocno to coś tam pęknie
2. do dolnych rolet potrzebujesz kostki nr 10, wciskasz ją w drzwi ido niej wkręcasz wkręty z dolną roletą
2. do dolnych rolet potrzebujesz kostki nr 10, wciskasz ją w drzwi ido niej wkręcasz wkręty z dolną roletą
No to kiszka trzeba zamówić element Skrzynka Prestol 07129925765, szkoda że nie ma zamiennika w romix, ma może ktoś z was do sprzedania taką spinkę bo widzę, że są pakowane po 20 sztuk, niestety u mnie w mieście nie ma salonu bmw i znów trzeba by przez neta zamawiać? Dobrze że majątku nie kosztuje całe 44 grosze za sztukę 

Na Litwie kupisz na sztuki. Ten element to kawałek blaszki zaciskowy z otworem na śrubkę. Dobierzesz w każdym sklepie, tylko zmierz dobie średnice otworu w drzwiach.