inne połączenia kabli po zmianie foteli
- Mr.Jones
- Site Admin
- Moje auto: 730D 2001
inne połączenia kabli po zmianie foteli
Witam, nie wytrzymalem i zmieniłem sobie jeden fotelik na komforta,nawet sprawnie poszlo ale mam pytanko:
1. co to za stalowa linka podłączona do fotela ?
2. pomijając fakt ze masaże z oczywistych powodów jeszcze nie działają to nie mam w fotelu takiej małej kosteczki (jak w starym) do podłączenia pirotechnicznego napinacza pasów.
w starym fotelu z napinacza wychodził kabelek i konczył sie małą żółtą kostką a w nowym fotelu kable wplatają sie gdzieś w instalacje pod fotelem....
co za tym idzie świeci sie poducha na desce a z takim niedomaganiem wolałbym nie jezdzic za duzo...
jakie jest na to rozwiązanie bo pewnie troche czasu jeszcze zejdzie do momentu spięcia masazy itp...
1. co to za stalowa linka podłączona do fotela ?
2. pomijając fakt ze masaże z oczywistych powodów jeszcze nie działają to nie mam w fotelu takiej małej kosteczki (jak w starym) do podłączenia pirotechnicznego napinacza pasów.
w starym fotelu z napinacza wychodził kabelek i konczył sie małą żółtą kostką a w nowym fotelu kable wplatają sie gdzieś w instalacje pod fotelem....
co za tym idzie świeci sie poducha na desce a z takim niedomaganiem wolałbym nie jezdzic za duzo...
jakie jest na to rozwiązanie bo pewnie troche czasu jeszcze zejdzie do momentu spięcia masazy itp...
- sylwekk
- Site Admin
- Moje auto: 740D '00
- Kontakt:
Re: inne połączenia kabli po zmianie foteli
ad 1. To automatyczna regulacja wysokości pasa bezpieczeństwa.
ad 2. może miałeś w starym fotelu czunik zapięcia pasów? Standardowo do napinacza jest w fotelu wpięta żółta lub czarna kostka - w przedniej części, od góry. Przy zmianie fotela nic z tym nie trzeba robić, bo całość przechodzi przez główną wtyczkę. Jest jeszcze kwestia, czy Twoje nowe fotele są od wuropejczyka czy od angielskiej wersji....
ad 2. może miałeś w starym fotelu czunik zapięcia pasów? Standardowo do napinacza jest w fotelu wpięta żółta lub czarna kostka - w przedniej części, od góry. Przy zmianie fotela nic z tym nie trzeba robić, bo całość przechodzi przez główną wtyczkę. Jest jeszcze kwestia, czy Twoje nowe fotele są od wuropejczyka czy od angielskiej wersji....
- Mr.Jones
- Site Admin
fotele raczej europa bo wszystko pasuje,,fotel kierowcy ma ciut większe slady zużycia a w gratisowych boczkach pamięć jest w lewym ...
pozatym kable pasują a pamięć działa..
Czujnika zapięcia pasów nie było ( w sensie ze nic sie nie darło jak jechalem bez)
Jest jedna główna żółta wtyczka + ta druga mała żółta której juz nie ma gdzie wpiąć w fotelu...
aha a po zmianie fotela trzeba kasowac błąd poduchy wogóle ?
pozatym kable pasują a pamięć działa..
Czujnika zapięcia pasów nie było ( w sensie ze nic sie nie darło jak jechalem bez)
Jest jedna główna żółta wtyczka + ta druga mała żółta której juz nie ma gdzie wpiąć w fotelu...
aha a po zmianie fotela trzeba kasowac błąd poduchy wogóle ?
- sylwekk
- Site Admin
- Kontakt:
Błąd poduchy masz pewnie dlatego, że przekręcałeś zapłon przy odpiętym fotelu lub nie połączonym napinaczu. Jest jeszcze możliwość, że masz jakiś niekontakt z napinaczem. Tak czy inaczej, trzeba najpierw podjąć próbę kasowania, bo może martwisz się na zapas.
- Mr.Jones
- Site Admin
fakt przekręcałem na chwile bo mi światło zgasło (zapomniałem o guziczku w suficie ale mialem bliżej)
martwie sie moze na zapas ale fakt jest taki ze z podłogi wystaje mi luzny kabel z małą kostką w gratisie...
martwie sie moze na zapas ale fakt jest taki ze z podłogi wystaje mi luzny kabel z małą kostką w gratisie...
- Mr.Jones
- Site Admin

fakt ze on wygląda jakby byl najpierw (wyseparowany ) z wiązki z na syzbkozłączki polaczony z ta kostką...

- sylwekk
- Site Admin
- Kontakt:
O kurde... pierwszy raz widzę takie coś. Sprawdź, czy przypadkiem we wtyczce po stronie fotela nie ma dwóch pokręconych kabli, nie podłączonych do niczego.....
- Mr.Jones
- Site Admin
w nowym fotelu od duzej wtyczki idzie wiącha i rozchodzi sie po wszystkich (cudach)
w starym fotelu mały kabelek łączyl sie z napinaczem...
czyli teraz wypadałoby mały kabel wpiąć w dużą kostkę pewnie...
w starym fotelu mały kabelek łączyl sie z napinaczem...
- sylwekk
- Site Admin
- Kontakt:
W dobrą stronę kombinujeszMr.Jones pisze:(....)