Nagrzewanie problem z temperaturą.
Nagrzewanie problem z temperaturą.
Cześć, coś dzieję się z moim ogrzewaniem w aucie. Nadmuch cały czas na szybę grzeje nawet podczas włączonej klimatyzacji, mało tego strasznie grzeje się tunel pod deską czy mogą to być elektrozawory?
Re: Nagrzewanie problem z temperaturą.
Gdzieś tak właśnie wyczytałem, ale wolałem podpytać u Fachowców dzięki bardzo Sylwek.
jak grzeje jedna strona to na 100% zawory, jak dwie strony to najpierw sprawdź bezpiecznik pod maską F7 7.5A.
p.s. żaden tam fachowiec
p.s. żaden tam fachowiec

Pijcie wodę a nie piwo - będzie więcej na paliwo 
Wysłane z mojej FJR w trakcie jazdy

Ok dzięki jutro to sprawdzę
I nie zapomnij dac znać 

Sprawdzone i bezpiecznik jest dobry, lecz wydaje mi się, że grzeją obie strony może ta od kierowcy bardziej. Koszt nowych elektrozawrów to koszt około 550zł używki można już kupić za 150zł.
Używanw mam po 100zl
Jak nie raz pisałem - zawory sa domyslnie otwarte. Napięcie je zamyka. Jest zasilanie jedno i mase podaje panel klimatyzacji.
Sprawdź czy masz na wtyczce z zaworami napięcie po zapłonie a jesli tak to już można obstawić zawory. Najmłodsze używane mają 11 lat
Sprawdź czy masz na wtyczce z zaworami napięcie po zapłonie a jesli tak to już można obstawić zawory. Najmłodsze używane mają 11 lat

Wymienione na nowe zabieg udany, ogrzewanie naprawione
koszt zaworów w DE 140 euro. Wymiana trwała 20 minut kwestia odkręcenia 3 śrub, zdjęcia opasek, wypięcia wtyczki, wyjęcia starego zaworu, wstawienia nowego i skręcenia na gotowo. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.