e38 Rolety boczne lift i polift

Tapicerka, wyposażenie
Awatar użytkownika
janus
Moje auto: 728 2000r

Re: e38 Rolety boczne lift i polift

Post autor: janus » 3 gru 2016, o 16:16

Bartos pisze:Na Litwie kupisz na sztuki. Ten element to kawałek blaszki zaciskowy z otworem na śrubkę. Dobierzesz w każdym sklepie, tylko zmierz dobie średnice otworu w drzwiach.
Chyba kupię jednak u nas zamówię majątku nie kosztuje a będzie szybciej. Nie chcę po sklepach jeździć bo znając życie, moje szczęście i Konin to akurat tej blaszki nie będą mieć. Dzięki Panowie za podpowiedzi

EDIT

Tak dla potomnych zamówiłem pozycję nr 10 ze schematu w ilości zgodnej jak na opisie czyli 6 sztuk koszt niewielki (6zł) transport był droższy (16 zł) i okazało się że za mało konieczne jest 8 sztuk, także musiałem kombinować ale się udało i coś dopasowali mi w sklepie.

paweł
Moje auto: E38 1996 2.8

Post autor: paweł » 17 mar 2019, o 15:45

Odgrzeje temat :)
Mam mały problem nie opisany tutaj jeszcze, a mianowicie nie chce mi ramka wskoczyć w krawędź przy szybce trójkątnej :( Ramka się tak zachowuje jak by była jakimś zamiennikiem, a tak nie jest jest oryginalna. Jedyne wyjście z tej sytuacji, to chyba demontaż szyby trójkątnej, której wcale nie mam ochoty wyciągać. Czy spotkaliście się już z taką sytuacją, że ramka nie ma ochoty wskoczyć? W e39 jak wymieniałem, to cały zabieg łagodnie i pomyślnie mi przebiegł, a w e38 mam problem :(
Pozdrawiam
Paweł

Awatar użytkownika
sylwekk
Site Admin
Moje auto: 740D '00
Kontakt:

Post autor: sylwekk » 29 mar 2019, o 11:44

Załącz jakieś foto, bo szczerze nie rozumiem, na czym polega Twój problem....
ex TaDeuSz ;)
Obrazek

paweł
Moje auto: E38 1996 2.8

Post autor: paweł » 5 kwie 2019, o 10:20

Przepraszam, że teraz ale mi żadne powiadomienie nie przyszło o odpowiedzi.
Nie wiem czy coć pomogą zdjęcia, ale mam nadzieje ze tak :)
Najprościej jak mogę napisać, to to że ta ramka plastikowa gdzie są haczyki, ona nie chce mi za cholerę wskoczyć w krawędź na drzwiach :(
Dumam nad jakimś haczykiem typu zawinięty mały wkrętak, aby naciągnąć. Myślałem, że już się spotkaliście z takimi przeciwnościami i ciekawi mnie jak wy sobie z tym poradziliście, pod warunkiem jeśli takowy problem przerabialiście :)

P.S.
Jedno zdjęcie za dużo mi sie wkleiło, nie wiem jak usunąć (3 foto)

Edycja 22.07.2019
Przy czerwcowych upałach samochód stał cały dzień na podwórzu i nagrzał się jak piekarnik :) Dzięki temperaturze udało mi się wcisnąć te ramki, do których już mi brakowało cierpliwości. Nie przypuszczałem, że taki banał uprzykrzy mi zdrowia ;) ważne, że się udało :cool:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam
Paweł

ODPOWIEDZ