LCM 3 czy można zakodować kierunki i długie?

Prąd :)

LCM 3 czy można zakodować kierunki i długie?

Postprzez hektorek106 » 29 maja 2018, o 14:42

Witam mam pytanko, w LCM 3 99r w którymś miesiącu zmieniło się sterowanie kierunkami i długimi(zmiana manetki która sterowana jest 2 kablami a nie 4) i czy trzeba to zrobić opornikami czy można to faktycznie zakodować jak piszą na necie?(dużo osób pisało że po zakodowaniu kierunki i długie działają)
Avatar użytkownika
hektorek106
 
Posty: 1009
Dołączył(a): 4 lis 2012, o 20:55
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: bmw e38 740ia 94r

Re: LCM 3 czy można zakodować kierunki i długie?

Postprzez sylwekk » 4 cze 2018, o 13:42

Można zakodować. Zmiana miała miejsce w marcu 99.
ex TaDeuSz ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
sylwekk
Site Admin
 
Posty: 6116
Dołączył(a): 7 lut 2011, o 23:46
Lokalizacja: Warszawa
Blog: Wyświetl wpis (3)
Moje auto: 740D '01

Re: LCM 3 czy można zakodować kierunki i długie?

Postprzez hektorek106 » 8 cze 2018, o 00:08

Sylwek zapomniałem spytać jeszcze o komunikat z płynem hamulcowym bo też się wyświetla ale dlatego że przy moim zbiorniczku czujnik płynu hamulcowego jak zauważyłem działa na zasadzie załączenia obwodu a przy nowszych modelach przerwaniu obwodu i czy przy zakodowaniu to zacznie działać prawidłowo?(nie idzie zamienić samych pływaków-czujników zbiorniczka różnią się długością a czy cały zbiorniczek czy podejdzie na pompę to nie wiem)dzięki za odpowiedź
Avatar użytkownika
hektorek106
 
Posty: 1009
Dołączył(a): 4 lis 2012, o 20:55
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: bmw e38 740ia 94r

Re: LCM 3 czy można zakodować kierunki i długie?

Postprzez Karol » 8 cze 2018, o 10:43

Mam też tak, ze nie zakodowany LCM i jest ciągle ten błąd płynu hamulcowego, jak i innymi błędami wali na zegarach przez nie zakodowany LCM.
Avatar użytkownika
Karol
Site Admin
 
Posty: 4231
Dołączył(a): 14 kwi 2011, o 17:44
Lokalizacja: Łomża
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: E38 740 M60

Re: LCM 3 czy można zakodować kierunki i długie?

Postprzez hektorek106 » 8 cze 2018, o 12:51

Ja to mogę wykodować pasoftem ale nie o to chodzi
Avatar użytkownika
hektorek106
 
Posty: 1009
Dołączył(a): 4 lis 2012, o 20:55
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: bmw e38 740ia 94r

Re: LCM 3 czy można zakodować kierunki i długie?

Postprzez Karol » 27 cze 2018, o 16:27

Ogarnąłeś ten temat z tym błędem?
Avatar użytkownika
Karol
Site Admin
 
Posty: 4231
Dołączył(a): 14 kwi 2011, o 17:44
Lokalizacja: Łomża
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: E38 740 M60

Re: LCM 3 czy można zakodować kierunki i długie?

Postprzez hektorek106 » 28 cze 2018, o 09:22

Karol jeżeli chodzi o płyn hamulcowy to musisz albo wykodować np pasoftem albo wyciągnij wtyczkę ze zbiorniczka od płynu hamulcowego i zrób w niej drucikiem zworkę-tak jak pisałem w pierwszych rocznikach pływak działa na innej zasadzie(odwrotnej) Muszę się dowiedzieć czy można założyć nowszy zbiorniczek na pompę hamulcową bo sam pływak z czujnikiem nie pasuje
Avatar użytkownika
hektorek106
 
Posty: 1009
Dołączył(a): 4 lis 2012, o 20:55
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: bmw e38 740ia 94r


Powrót do Elektryka / elektronika

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości