Nagrzewanie problem z temperaturą.

Tapicerka, wyposażenie

Re: Nagrzewanie problem z temperaturą.

Postprzez Supermen » 24 sty 2016, o 11:43

brobmw napisał(a):Można sprawdzić rezystancję,to też powinno wiele wyjaśnić bez rozbiórki EZ.


A masz dane jak powinna być właściwa rezystancja?
Avatar użytkownika
Supermen
Site Admin
 
Posty: 1628
Dołączył(a): 11 kwi 2011, o 22:44
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: BMW E38 750iL

Re: Nagrzewanie problem z temperaturą.

Postprzez brobmw » 24 sty 2016, o 12:45

Nie mam ale pewnie taka sama po jednej i drugiej stronie ew.mogę zmierzyć u siebie.
Avatar użytkownika
brobmw
 
Posty: 589
Dołączył(a): 5 kwi 2014, o 20:46
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: e39 540iA 2003r.

Re: Nagrzewanie problem z temperaturą.

Postprzez PiotrWawaBmw » 28 sty 2016, o 22:04

@ Superman - jak tam ogrzewanie co zrobiles czy sie obijasz ?
Avatar użytkownika
PiotrWawaBmw
 
Posty: 801
Dołączył(a): 30 maja 2015, o 09:58
Lokalizacja: WWL
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: BMW E38 silnik M57

Re: Nagrzewanie problem z temperaturą.

Postprzez Supermen » 29 sty 2016, o 11:31

PiotrWawaBmw napisał(a):@ Superman - jak tam ogrzewanie co zrobiles czy sie obijasz ?


Na razie nijak. Nie mam na razie możliwości się za to zabrać.


----------------------------------------------------------------

Ale właśnie mi się przypomniało, że mam przecież elektrozawory ze skasowanego TDSa :D

Obrazek

Po numerze OEM widać, że powinno pasować :thup:
Avatar użytkownika
Supermen
Site Admin
 
Posty: 1628
Dołączył(a): 11 kwi 2011, o 22:44
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: BMW E38 750iL

Re: Nagrzewanie problem z temperaturą.

Postprzez PiotrWawaBmw » 30 sty 2016, o 10:26

powinny pasować jak widzę wizualnie jest OK może sprawdź jeszcze środek czy nie są popalone przewody ...... kawa :kawa: i do pracy ..... co to za men "Supermen" który zaczyna a nie kończy ......... :D
Avatar użytkownika
PiotrWawaBmw
 
Posty: 801
Dołączył(a): 30 maja 2015, o 09:58
Lokalizacja: WWL
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: BMW E38 silnik M57

Re: Nagrzewanie problem z temperaturą.

Postprzez Karol » 9 lis 2016, o 10:08

Ogrzewanie mi kuleje, dmucha mi zimnym we wszystkich kierunkach i bez znaczenia na ustawioną temperaturę. Czasami lekkim ciepłem dmuchnie ale bez szału. Ktoś słyszał o takim zjawisku?
Avatar użytkownika
Karol
Site Admin
 
Posty: 4234
Dołączył(a): 14 kwi 2011, o 17:44
Lokalizacja: Łomża
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: E38 740 M60

Re: Nagrzewanie problem z temperaturą.

Postprzez sylwekk » 9 lis 2016, o 10:48

Karol, po pierwsze pora założyć długie spodnie. :)

A jak już się ubierzesz, to może warto sprawdzić, co się dzieje z zaworkami?
ex TaDeuSz ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
sylwekk
Site Admin
 
Posty: 6116
Dołączył(a): 7 lut 2011, o 23:46
Lokalizacja: Warszawa
Blog: Wyświetl wpis (3)
Moje auto: 740D '01

Re: Nagrzewanie problem z temperaturą.

Postprzez Karol » 9 lis 2016, o 10:55

Klima latem chodziła dobrze, co prawda mam trochę zapowietrzony układ ale nie żeby z dnia na dzień przestało ogrzewanie chodzić.
Avatar użytkownika
Karol
Site Admin
 
Posty: 4234
Dołączył(a): 14 kwi 2011, o 17:44
Lokalizacja: Łomża
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: E38 740 M60

Re: Nagrzewanie problem z temperaturą.

Postprzez Karol » 25 lis 2016, o 18:37

Czy elektrozawory czymś się różnią? Widzę tylko dwa rodzaje, z pompką i bez. Muszę kupić przynajmniej na okres zimowy i chce używki wziąść.
Avatar użytkownika
Karol
Site Admin
 
Posty: 4234
Dołączył(a): 14 kwi 2011, o 17:44
Lokalizacja: Łomża
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: E38 740 M60

Re: Nagrzewanie problem z temperaturą.

Postprzez Karol » 8 gru 2016, o 17:44

Kupiłem elektrozawory używane, były kupione ze sprawnego auta gdzie ogrzewanie chodziło i to we wszystkich kierunkach,tyle mogłem sprawdzić. Założyłem do siebie auto rozgrzane odpowietrzone i dmucha zimne. Ruszyłem przejechałem się i jak rozpędziłem się to dopiero zaczęło dmuchać ciepłym. Na postoju jak dłużej postoi też dmucha zimnym do czasu aż rozpędzę trochę auto, potem już jest całkiem ok. Po trasie potrafiło też czasami dmuchnąć zimnym powietrzem chwilami, i czasami wyłączało mi się lpg. Jest jakiś jeszcze zawór co się otwiera jak samochód jest w ruchu? Czy coś nie tak u mnie? Bo już nie mam gdzie szukać przyczyny.
Avatar użytkownika
Karol
Site Admin
 
Posty: 4234
Dołączył(a): 14 kwi 2011, o 17:44
Lokalizacja: Łomża
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: E38 740 M60

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wnętrze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość