Nawigacja-Opinie-Dyskusja

Tapicerka, wyposażenie

Re: Nawigacja-Opinie-Dyskusja

Postprzez lukasz020489 » 7 lis 2016, o 13:12

wygląda świetnie!:) mój brat ma takie radyjko w e39 i powiem szczerze że wygląd i funkcjonalność na poziomie. Troszkę czytałem o tych zamiennikach i wiele osób pisało że do niektórych modeli e38 po prostu nie wchodzą... radio nie mieści się przez jakiś nawiem czy cuś... jesli ktoś ma wiedzę na ten temat prosiłbym o wypowiedź jak to sprawdzić żeby nie kupić radyjka i zaraz się wyzbyć:)
lukasz020489
 
Posty: 119
Dołączył(a): 31 sie 2016, o 11:22
Lokalizacja: Tczew
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: Bmw e38 730d 2000r

Re: Nawigacja-Opinie-Dyskusja

Postprzez Bartos » 8 lis 2016, o 11:46

Bo do e38 wchodzi bez problemu jak masz klimę manualną, jak masz klimatronik to musisz zdemontować silniczki regulacji nawiewu od strony pasażera.
Niektórzy kombinują przez odłączanie napędu CD by panel się zmieścił.
Obrazek
Avatar użytkownika
Bartos
 
Posty: 2534
Dołączył(a): 20 gru 2012, o 10:23
Lokalizacja: Leżajsk
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: E38 730d

Re: Nawigacja-Opinie-Dyskusja

Postprzez lukasz020489 » 8 lis 2016, o 15:13

tak więc sobiście wolę zostać przy ori i tylko dokupić cyfrową zmieniarkę:)
lukasz020489
 
Posty: 119
Dołączył(a): 31 sie 2016, o 11:22
Lokalizacja: Tczew
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: Bmw e38 730d 2000r

Re: Nawigacja-Opinie-Dyskusja

Postprzez Bartos » 8 lis 2016, o 15:40

Oryginalny wyświetlacz ma swój klimat. Z chińskim to zależy jak trafisz. Kupisz przyjdzie do Ciebie z Chin i będzie uszkodzony i odsyłaj i czekaj dalej na wymianę lub naprawę. Już parę osób się przekonało. Kupili w Chinach by taniej było.
Obrazek
Avatar użytkownika
Bartos
 
Posty: 2534
Dołączył(a): 20 gru 2012, o 10:23
Lokalizacja: Leżajsk
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: E38 730d

Re: Nawigacja-Opinie-Dyskusja

Postprzez Słowik » 8 lis 2016, o 18:18

Ja nie mając u siebie nawigacji jeśli już miałbym ją dokładać to kupiłbym jednak Chińczyka. Oryginalna navi jest już mega przestarzała i szkoda by mi było płacić za nią tyle kasy ile stoi na rynku. Chinol przynajmniej coś daje w zamian za tą kasę, jest to jednak współczesny sprzęt nie odstający w niczym od tego co montuje się w nowych autach, a nie staroć za kupę kasy.
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
Słowik
 
Posty: 383
Dołączył(a): 2 cze 2015, o 10:09
Lokalizacja: Warszawa
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: E38 2.8 1996

Re: Nawigacja-Opinie-Dyskusja

Postprzez Karol » 8 lis 2016, o 18:19

Kupujesz w Polsce a nie ciągniesz z Chin i masz gwarancje polską. Co do spasowania w E38 przed zakupem szukałem i dowiadywałem się i gość który mi sprzedawał powiedział jak robili to. Są dwa sposoby, podciąć radio obudowę lekko z boku ale tracisz gwarancję, lub podcinasz obudowę silniczków i powinno się wszystko zmieścić.

Zgadzam się ze Słowikiem :thup:
Avatar użytkownika
Karol
Site Admin
 
Posty: 4234
Dołączył(a): 14 kwi 2011, o 17:44
Lokalizacja: Łomża
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: E38 740 M60

Re: Nawigacja-Opinie-Dyskusja

Postprzez Bartos » 8 lis 2016, o 19:13

Tak? a jak taki chińczyk obsługuje
- webasto? przewietrzanie/ogrzewanie?
- funkcje CODE ?
- ustawienia manetki BC ?
- komputer pokładowy ?
- fabryczny telefon ?
Obrazek
Avatar użytkownika
Bartos
 
Posty: 2534
Dołączył(a): 20 gru 2012, o 10:23
Lokalizacja: Leżajsk
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: E38 730d

Re: Nawigacja-Opinie-Dyskusja

Postprzez elvis » 8 lis 2016, o 23:05

Słowik napisał(a): Oryginalna navi jest już mega przestarzała


Słowik ,a co jest przestarzałe w Mk 4 ? Mam w swojej i chodzi bez zarzutu.
elvis
 
Posty: 241
Dołączył(a): 17 lut 2016, o 23:22
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: 730d 2000 r

Re: Nawigacja-Opinie-Dyskusja

Postprzez Karol » 8 lis 2016, o 23:46

Za to masz inne przydatne gadżety. Bartos ja akurat z wymienionych przez Ciebie funkcji nie korzystam.
Avatar użytkownika
Karol
Site Admin
 
Posty: 4234
Dołączył(a): 14 kwi 2011, o 17:44
Lokalizacja: Łomża
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: E38 740 M60

Re: Nawigacja-Opinie-Dyskusja

Postprzez lukasz020489 » 9 lis 2016, o 15:00

Bartos pytanie jak najbardziej na miejscu... zamiennik daje dużo ale rozumując dużo też zabiera... fakt skoro masz w nowym radiu łączność bt z telefonem komórkowym to używanie ori telefonu wogóle traci sens ale co z resztą funkci takie jak vebasto i obsługa komputera?
lukasz020489
 
Posty: 119
Dołączył(a): 31 sie 2016, o 11:22
Lokalizacja: Tczew
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: Bmw e38 730d 2000r

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wnętrze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość