"prosty i szybki " Swap foteli

Tapicerka, wyposażenie

Re: "prosty i szybki " Swap foteli

Postprzez sylwekk » 4 gru 2015, o 23:19

O popatrz, czyli jednak jest sukces :) Super! Fajnie, że się udało. Jesteś teraz posiadaczem pamięci po obu stronach auta. Dorobienie pamięci podudzia to tylko podłączenie trzech kabli. Zasilanie i sterowanie z modułu....
ex TaDeuSz ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
sylwekk
Site Admin
 
Posty: 6110
Dołączył(a): 7 lut 2011, o 23:46
Lokalizacja: Warszawa
Blog: Wyświetl wpis (3)
Moje auto: 740D '01

Re: "prosty i szybki " Swap foteli

Postprzez prezes24 » 5 gru 2015, o 00:04

Jest sukces, jest :rock:
Dobrze, że to tylko ten moduł, bo już myślałem, że coś źle zrobiłem i trzeba będzie jeszcze raz to wszystko przejrzeć. Ale coś mnie tkneło, że może być coś nie tak z tym modułem, bo ogólnie to zmieniałem całe drzwi i pierwsze co zauważyłem, że jest coś nie tak to, że nie działają soprany, okazało się, że jest mniej kabli do głośników, więc została zmieniona cała wiązka drzwi na starą, ale moduł został nie zmieniony, niby wszystko działało, więc nawet o nim nie pomyślałem a tu proszę główny winowajca to on ;)

Mówisz, że do pamięci podudzi wystarczy tylko podłączenie trzech kabli a czy nie jest potrzebny inny silniczek z modułem?
prezes24
 
Posty: 69
Dołączył(a): 28 lut 2013, o 22:03
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: 530d & 740i

Re: "prosty i szybki " Swap foteli

Postprzez sylwekk » 5 gru 2015, o 00:41

Silnik może być ten sam, ale musi być sterownik.
ex TaDeuSz ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
sylwekk
Site Admin
 
Posty: 6110
Dołączył(a): 7 lut 2011, o 23:46
Lokalizacja: Warszawa
Blog: Wyświetl wpis (3)
Moje auto: 740D '01

Re: "prosty i szybki " Swap foteli

Postprzez prezes24 » 5 gru 2015, o 18:09

Narazie zostanie tak jak jest,najważniejsze dla mnie było,żeby pamięć była góra/dół, przód/tył i oparcie, reszta może być bez pamięci, zawsze można te dwie pozostałe funkcje (podudzie i łamanie oparcia) przestawić sobie za pomocą guziczka ;) teraz pasażer ma więcej funkcji z pamięci niż kierowca :D

Jednak nie wszystko jest ok. z tą pamięcią pasażera, tzn. wszystko działa, tylko podświetlenie przełącznika nie działa :>
prezes24
 
Posty: 69
Dołączył(a): 28 lut 2013, o 22:03
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: 530d & 740i

Re: "prosty i szybki " Swap foteli

Postprzez sylwekk » 5 gru 2015, o 21:23

Może uszkodzony przełącznik?
ex TaDeuSz ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
sylwekk
Site Admin
 
Posty: 6110
Dołączył(a): 7 lut 2011, o 23:46
Lokalizacja: Warszawa
Blog: Wyświetl wpis (3)
Moje auto: 740D '01

Re: "prosty i szybki " Swap foteli

Postprzez prezes24 » 6 gru 2015, o 00:48

Przełącznik dobry, zmieniałem miejscami i to samo.
prezes24
 
Posty: 69
Dołączył(a): 28 lut 2013, o 22:03
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: 530d & 740i

Re: "prosty i szybki " Swap foteli

Postprzez Daniel_e38 » 14 mar 2016, o 02:39

Panowie odświeżam temat, też się przymierzam do przełożenia foteli w moim e38
Fotele grzane, łamane, pompowane, Europa, mam moduł do dołożenia.
Aktualnie mam manuale grzane, czyli niby prąd jest, ale dokupiłem ten moduł co puszcza prąd na fotele a wsadza się go pod schowkiem pasażera. Czy to wszystko ? Czy jak podepnę moduł i podepnę kostkę od fotela to czy elektryka zadziała ?
Obrazek
Avatar użytkownika
Daniel_e38
 
Posty: 23
Dołączył(a): 2 sie 2014, o 21:26
Lokalizacja: Warszawa - Pruszków
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: BMW E38 728i

Re: "prosty i szybki " Swap foteli

Postprzez sylwekk » 14 mar 2016, o 10:44

O jakim module mówisz? Grzanie fotela idzie innymi kablami, niż sterowanie ustawieniem. Z tego, co pamiętam, może być konieczność dociągania kabli do puszki z bezpiecznikami ( u mnie tak było).
ex TaDeuSz ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
sylwekk
Site Admin
 
Posty: 6110
Dołączył(a): 7 lut 2011, o 23:46
Lokalizacja: Warszawa
Blog: Wyświetl wpis (3)
Moje auto: 740D '01

Re: "prosty i szybki " Swap foteli

Postprzez hejner1993 » 15 mar 2016, o 00:59

Chodzi mu zapewne o ten przekaźnik za schowkiem

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
hejner1993
 
Posty: 58
Dołączył(a): 13 mar 2016, o 19:38
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: e38

Re: "prosty i szybki " Swap foteli

Postprzez Daniel_e38 » 15 mar 2016, o 23:35

sylwekk napisał(a):O jakim module mówisz? Grzanie fotela idzie innymi kablami, niż sterowanie ustawieniem. Z tego, co pamiętam, może być konieczność dociągania kabli do puszki z bezpiecznikami ( u mnie tak było).


Moduł "Stromabschaltung"

Obrazek


Obrazek

Chodzi mi o to czy po podłączeniu tego modułu zadziałają i fotele ten nowe ? W starych jest tylko grzanie a w nowych tak jak pisałem, zależy mi na żeby ustawianie działało, pamięci fotela nie koniecznie.
Obrazek
Avatar użytkownika
Daniel_e38
 
Posty: 23
Dołączył(a): 2 sie 2014, o 21:26
Lokalizacja: Warszawa - Pruszków
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: BMW E38 728i

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wnętrze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości