"prosty i szybki " Swap foteli

Tapicerka, wyposażenie

Re: "prosty i szybki " Swap foteli

Postprzez hejner1993 » 16 mar 2016, o 02:47

To jest przekaźnik. Jeśli masz gruby czerwony i gruby brązowy w wiązce kabli od foteli to gdy wlozysz ten przekaźnik powinny ruszyc

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
hejner1993
 
Posty: 58
Dołączył(a): 13 mar 2016, o 19:38
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: e38

Re: "prosty i szybki " Swap foteli

Postprzez sylwekk » 16 mar 2016, o 11:52

Jeśli jest on w układzie zasilania foteli, to trzeba go dodać, żeby fotele działały. Nie mam teraz dostępu do WDS-a, żeby to zweryfikować.
ex TaDeuSz ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
sylwekk
Site Admin
 
Posty: 6104
Dołączył(a): 7 lut 2011, o 23:46
Lokalizacja: Warszawa
Blog: Wyświetl wpis (3)
Moje auto: 740D '01

Re: "prosty i szybki " Swap foteli

Postprzez Daniel_e38 » 19 mar 2016, o 02:01

Dobra Panowie dam znać co i jak jak będę robił.
Sylwek najwyżej uśmiechnę się do Ciebie, słyszałem od kolegi że dobry magik z Ciebie ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
Daniel_e38
 
Posty: 23
Dołączył(a): 2 sie 2014, o 21:26
Lokalizacja: Warszawa - Pruszków
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: BMW E38 728i

Re: "prosty i szybki " Swap foteli

Postprzez hejner1993 » 19 mar 2016, o 13:02

Prosta sprawa. Ja jestem po takim zabiegu. Tyle że wkladalem przedliftowe fotele do polifta wiec miałem lutowania trochę. Zostało mi do podpięcia podgrzewanie dup.. Ale myślę że w najbliższym czasie ogarnę to
hejner1993
 
Posty: 58
Dołączył(a): 13 mar 2016, o 19:38
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: e38

Re: "prosty i szybki " Swap foteli

Postprzez janus » 10 lip 2016, o 21:08

Panowie odgrzeję trochę temat. W dobrej cenie pojawiły się fotele od przedliftowej (95r) wersji łamane, grzane, sterowane elektrycznie z pamięcią. Ja obecnie mam auto polifotowe auto (2000r)ma grzane fotele sterowane jest elektrycznie. Oba zestawy są z auta wersja europejska, czytając komentarze wynika, że różnią się one wtyczkami, czy dużo jest roboty aby to wszystko działało (najbardziej mi chodzi o wtyczkę). Jeśli chodzi o mechanikę to daję sobie dobrze radę ale elektronika jakoś nie jest strasznie mocną stroną więc chciałem się zapytać czy dałbym sobie radę i czy dużo jest pracy.
Avatar użytkownika
janus
 
Posty: 156
Dołączył(a): 8 maja 2016, o 11:26
Lokalizacja: Konin
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: 728 2000r

Re: "prosty i szybki " Swap foteli

Postprzez sylwekk » 10 lip 2016, o 22:09

Wszystkie cienkie piny da się przełożyć, natomiast zasilania trzeba przelutowywać. Dla pewności warto taką operację przeprowadzać z podglądem na schemat.
ex TaDeuSz ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
sylwekk
Site Admin
 
Posty: 6104
Dołączył(a): 7 lut 2011, o 23:46
Lokalizacja: Warszawa
Blog: Wyświetl wpis (3)
Moje auto: 740D '01

Re: "prosty i szybki " Swap foteli

Postprzez janus » 10 lip 2016, o 23:25

Szkoda, że nie jest to operacja tylko zmiany wtyczki bez lutowania, chyba sobie jednak daruję upgrade foteli. Dziękuję za odpowiedz
Avatar użytkownika
janus
 
Posty: 156
Dołączył(a): 8 maja 2016, o 11:26
Lokalizacja: Konin
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: 728 2000r

Re: "prosty i szybki " Swap foteli

Postprzez lockbud » 11 lip 2016, o 20:46

Jeżeli po włożeniu przekaźnika masz prąd pod fotelem to elektryka zadziała, pamięć raczej nie, ale to też da się zrobić.
Avatar użytkownika
lockbud
 
Posty: 689
Dołączył(a): 24 lip 2011, o 09:59
Lokalizacja: Sosnowiec
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: e38 730i m60 94r

Re: "prosty i szybki " Swap foteli

Postprzez janus » 11 lip 2016, o 22:00

lockbud napisał(a):Jeżeli po włożeniu przekaźnika masz prąd pod fotelem to elektryka zadziała, pamięć raczej nie, ale to też da się zrobić.

Wiesz wszystko pięknie ładnie tylko ja jak bym kupił te fotele to już ich bym nie mógł oddać więc muszę być pewien na 100%, chyba jednak sobie odpuszczę. Jak by tylko pamięci nie było to bym to przeżył :-)
Avatar użytkownika
janus
 
Posty: 156
Dołączył(a): 8 maja 2016, o 11:26
Lokalizacja: Konin
Blog: Wyświetl wpis (0)
Moje auto: 728 2000r

Re: "prosty i szybki " Swap foteli

Postprzez sylwekk » 12 lip 2016, o 14:06

No ale przecież nie ma opcji, że nie ruszy. To jest tylko kwestia nakładu pracy. Nad czym się tu zastanawiać?
ex TaDeuSz ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
sylwekk
Site Admin
 
Posty: 6104
Dołączył(a): 7 lut 2011, o 23:46
Lokalizacja: Warszawa
Blog: Wyświetl wpis (3)
Moje auto: 740D '01

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wnętrze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość